Странице

четвртак, 24. јул 2014.

Bakin voćni kolač za 5 minuta


Potrebno:

4 jaja,
6 šoljica šećera ( ja stavljam žuti),
6 šoljica brašna,
1 prašak za pecivo,
2,5 dl mleka,
malo ulja.

Priprema: 

Umutiti penasto jaja uz stalno dodavanje šećera, pa zatim dodati mleko, dobro umutiti, polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i dodati u testo malo ulja. 

Nauljiti tepsiju i najbolje postaviti papir za pečenje, izručiti polovinu testa na tepsiju i staviti u zagrejanu rernu na 200° da se malo zapeče, 10ak minuta. Očistiti voće od koštica i preseći na pola 
( višnje, kajsije, šljive, breskve) i poredjati na testo, sa ljuskom odgore. U drugu polovinu testa dodati kakao, dobro izmešati i preliti ga odgore po voću, Vratiti kolač u rernu na još 15 miunta. 

Služiti posuto šećerom u prahu.

Sva deca ga obožavaju, divan je uz kafu, a za pripremu je potreban mikser i 1 činija. Sve je stvarno gotovo za 5 minuta plus pečenje. 

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар