Странице

четвртак, 24. септембар 2015.

Bakini gomboci sa šljivama



Krompir pire, koliko je ostalo od prethodnog ručka, ili jedna pakla Minut pirea,
1 jaje,
Mrvica sode bikarbone,
Brašno, toliko da se umesi meko testo.
Šljive, sveže ili iz zamrzivača, bez koštice.
Prezla,
Šećer,
Ulje.

Pomešaju se svi sastojci za testo i umesi se meko testo, kidaju se i prave kružići u  koje stavimo šljivu i zapakujemo je u gomboc. Na radnu površinu pospemo  brašno i svaki gomboc  dobro uvaljamo u brašno.
Ubacujemo gotove gomboce u kipuću vodu, kad isplivaju na površinu, vadimo ih i ubacujemo direktno u tiganj, gde smo prethodno na malo ulja upržili prezlu i malo šećera.
Kasnije po želji dodati još šećera.

A poseban dodatak je preliv : kisela pavlaka umućena sa šećerom u prahu i malo cimeta.




Нема коментара:

Постави коментар