Krompir pire, koliko je ostalo od prethodnog ručka, ili jedna pakla Minut pirea,
1 jaje,
Mrvica sode bikarbone,
Brašno, toliko da se umesi meko testo.
Šljive, sveže ili iz zamrzivača, bez koštice.
Prezla,
Šećer,
Ulje.
Pomešaju se svi sastojci za testo i umesi se meko testo, kidaju se i prave kružići u koje stavimo šljivu i zapakujemo je u gomboc. Na radnu površinu pospemo brašno i svaki gomboc dobro uvaljamo u brašno.
Ubacujemo gotove gomboce u kipuću vodu, kad isplivaju na površinu, vadimo ih i ubacujemo direktno u tiganj, gde smo prethodno na malo ulja upržili prezlu i malo šećera.
Kasnije po želji dodati još šećera.
A poseban dodatak je preliv : kisela pavlaka umućena sa šećerom u prahu i malo cimeta.
Нема коментара:
Постави коментар